De 10 minuten beweeg challenge

In de week van 31 januari tot en met zaterdag 4 februari organiseerden we bij Fitaal de ‘10 minuten beweeg challenge’. Deze uitdaging had alles te maken met Wereldkankerdag.

De Stichting Tegenkracht heeft ons gevraagd aan deze challenge mee te doen. De stichting Tegenkracht zet zich in voor mensen met een diagnose kanker en ondersteunt en stimuleert deze groep om voor, tijdens of na een behandeling actief te blijven bewegen.

Wij werden enthousiast van deze uitdaging en jullie ook, want maar liefst 104 mensen hebben bij Fitaal meegedaan aan deze uitdaging! Waaronder ook 5 collega’s: Chris, Kees, Oedo, Xander en Sander

De meesten van jullie, 42 deelnemers, kozen ervoor om de uitdaging lopend/ hardlopend aan te gaan. Dit gebeurde zowel op de loopband als op de atletiekbaan (met hulp van Chris!). Na het lopen, was de hometrainer populair: 38 deelnemers waagden zich hierop. De roeimachine, crosstrainer en vario werden iets minder vaak gekozen, respectievelijk 12, 11 en 1 keer.

Al met al zijn er heel wat meters bewogen! Het inschatten van het aantal te bewegen meters blijkt echter nog erg lastig te zijn… Zo overschatte 1 van de deelnemers zich met 3180 meter, maar was er ook iemand die zichzelf met 2090 meter onderschatte.

Collega Xander blijkt zijn wandelmeters in 10 minuten erg goed te kennen, hij kwam namelijk precies op het vooraf ingeschatte aantal meters uit! Ook Mariette Lipsius weet heel goed hoe ver ze kan roeien in 10 minuten, want zij zat er maar 2 meter naast!

Terugkijkend naar deze week, zijn wij erg blij dat er zoveel mensen enthousiast de uitdaging aan zijn gegaan! Wij denken dan ook dat de achterliggende gedachte van deze ‘challenge’ geslaagd is: bewust wording in hoeveel we kunnen en willen bewegen, want dit is voor iemand met de diagnose kanker elke dag weer een belangrijke vraag.

Bedankt voor jullie inzet!