Wat is bootcamp?

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer/fysiotherapeut. De training start altijd met een warming-up, het middendeel bestaat uit oefeningen gericht op kracht- en uithoudingsvermogen. De training wordt afgesloten met een cooling-down. Oefeningen zijn individueel, in tweetallen of in groepsverband.
Sinds 2019 beschikt Fitaal De Sportlaan in de achtertuin over een aantal nieuwe elementen waar verschillende oefeningen kunnen worden uitgevoerd.

Voor wie is bootcamp?

Voor iedereen die houdt van variatie en afwisseling bij training en het leuk vindt om met een groep in de buitenlucht te sporten. Een topconditie is niet nodig. Wel is ‘je fit voelen’ en een basisconditie een vereiste. Bij een basisconditie gaan wij ervan uit dat je ongeveer drie kilometer, met onderbrekingen, kunt hardlopen.

Bij goed weer vindt de kracht- en conditietraining buiten plaats, indien het slecht weer is, wordt binnen een circuittraining gegeven.

Wanneer?

Bootcamp wordt op verschillende dagen aangeboden. Voor de actuele dagen en tijden klik je hier.

Kosten

Voor bootcamp neem je een fitness abonnement bij Fitaal Drachten. Een overzicht van de tarieven voor een fitness abonnement vind je hier.

Aanvullende informatie

De bootcamp start en eindigt altijd bij Fitaal De Sportlaan. Na afloop kan gebruik worden gemaakt van de douche- en omkleedfaciliteiten van Fitaal De Sportlaan.

Tip: houd er rekening mee dat je sportkleding nat en vies kan worden. Een set droge kleding na afloop van de training is geen overbodige luxe evenals een tas voor de vuile/natte was.

Aanmelden?

Wilt u zich meteen aanmelden? Dat kan hier.