Wat is ‘MamaFit’?

Bij ‘MamaFit’ kun je na de bevalling op verantwoorde wijze je conditie en spierkracht weer opbouwen voor het doen van dagelijkse activiteiten en, desgewenst, sportieve activiteiten. Afhankelijk van de vragen in de groep wordt een deel theorie behandeld over o.a. verzorging, houding en lichamelijke klachten. De lessen bestaan uit fitness oefeningen en specifieke krachtoefeningen zoals bijvoorbeeld buikspieroefeningen.

Voor wie is ‘MamaFit’?

‘MamaFit’ is bedoeld voor vrouwen die zich na de bevalling zo snel mogelijk weer fit willen voelen. Of voor vrouwen die na de bevalling een ‘opstapje’ willen hebben voordat ze weer met (intensief) sporten beginnen. Je kunt met dit programma starten vanaf zes weken na de bevalling. De duur van het programma is afhankelijk van de trainingsdoelen.

‘MamaFit’ wordt aangeboden in een cycli van tien lessen, waarop je elk moment kunt instromen. Na tien lessen is het altijd mogelijk om verder te trainen in dezelfde of een andere fitness groep. Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een maximale groepsgrootte van tien personen.

Wanneer

‘MamaFit’ wordt op één dag aangeboden.

Kosten

Voor deelname aan de cursus ‘MamaFit’ neem je een abonnement bij Fitaal Drachten. Een overzicht van de tarieven vind je hier.

Meteen aanmelden? Dat kan hier.
Bij een combinatie-abonnement ZwangerFit en ‘MamaFit’ ontvang je 10% korting.

Begeleidend fysiotherapeut

Kirsten Wagena, Kim Munsterman