Wat is sport specifieke krachttraining?

Dit is krachttraining die gericht is op de sport die beoefend wordt. Hierbij kan gedacht worden aan wielrenners die in de winter beperkt buiten fietsen en/of volleyballers en voetballers die een zomerstop van twee maanden moeten overbruggen. De trainingen zijn gericht op het behoud en het verbeteren van snelheid, lenigheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen op een sport specifieke manier. Deze trainingen vinden groepsgewijs plaats.

Voor wie is sport specifieke krachttraining?

De trainingen zijn geschikt voor verschillende type sporters. Voor zowel duursporten als spelsporten kan een programma op maat gemaakt worden. De afgelopen jaren hebben voetballers, volleyballers, hardlopers, wielrenners en triatleten bij Fitaal Drachten onder begeleiding getraind. Dit varieerde van voetballers uit B1 (16, 17 jaar) tot 60-plussers uit een wielergroep.

Wanneer

Afhankelijk van het seizoen en de vooraf afgesproken doelen worden trainingen aangeboden van acht tot zestien weken, waarbij iedere week tenminste een gezamenlijke groepstraining plaatsvindt. Een eventueel tweede trainingsmoment is op individuele basis (sport specifiek gericht).

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de duur van het programma en het aantal deelnemers.

Meer informatie

Belangstelling? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit kan telefonisch of per mail.

Heeft uw club/vereniging (nog) geen samenwerkingsverband met Fitaal Drachten? Vraag dan naar de voordelen hiervan voor de leden van uw vereniging.