Wat is ZwangerFit

Bij ZwangerFit worden zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap begeleid door een fysiotherapeut/NVFB-ZwangerFit® docent. Tijdens deze bijeenkomsten geeft de fysiotherapeut informatie en adviezen, oefentherapie, bekkenbodemtraining, ademhalingstechnieken, til- en houdingsoefeningen, fitness en ontspanningstherapie.

Voor wie is ZwangerFit

ZwangerFit is bedoeld voor zwangere vrouwen die hun conditie op peil willen houden en zich fit willen blijven voelen. Door verantwoord te sporten tijdens de zwangerschap, ben je fitter voor de bevalling en herstel je sneller na de bevalling. Daarnaast houd je met verantwoord sporten het risico op het ontstaan van specifieke zwangerschapsklachten, zoals rugpijn en bekken(bodem)problemen, zo klein mogelijk.
Door het preventieve karakter van ZwangerFit wordt zwangere vrouwen aangeraden vanaf twaalf weken zwangerschap met de lessen te beginnen. Je kunt het volhouden tot 40 weken zwangerschap.

ZwangerFit wordt aangeboden in een cycli van tien lessen, waarop je elk moment kunt instromen. Na tien lessen is het altijd mogelijk om verder te trainen.

Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een maximale groepsgrootte van tien personen.

Wanneer

ZwangerFit wordt nu op woensdagavond gegeven. Voor actuele dagen en tijden, klik hier

Kosten

Voor deelname aan de cursus ZwangerFit neem je een abonnement bij Fitaal Drachten. Een overzicht van de tarieven vind je hier.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt het programma (deels). Weet je niet zeker of je het programma vergoed krijgt? Raadpleeg dan je polis of vraag het na bij je zorgverzekeraar.

ZwangerFit docent

Meer informatie

Na de bevalling is het mogelijk om weer fit te worden met de cursus MamaFit. Bij een combinatie-abonnement ZwangerFit en MamaFit ontvang je 10% korting.

Aanmelden

Wilt u zich meteen aanmelden? Dat kan hier.