Fitness: Update na persconferentie 11 mei 2021

Wanneer het kabinet maandag definitief groen licht geeft, mogen wij vanaf 19 mei onze fitnessdeuren weer openen! Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee, want het waren 5 lange maanden zonder (binnen) fitness. Wij hopen uiteraard dat u de afgelopen maanden gezond bent gebleven én dat u ook weer blij bent om samen met ons verder aan uw fitheid te werken.

Graag willen we middels deze mail laten weten hoe we de herstart gaan inrichten. In juni vorig jaar hebben we al een flink aantal aanpassingen gedaan om aan de RIVM richtlijnen te kunnen voldoen, zoals:
Het verkleinen van de groepen tot maximaal 10 personen, meer ruimte tussen de sportstations zodat 1,5 meter gewaarborgd kan worden en er zijn extra hygiëne stations gekomen. Tevens is bij het maken van het fitnessrooster rekening gehouden met eventuele drukte in de hal/trap door tijd tussen de groepen te houden. Er komen mogelijk kleine wijzigingen in een aantal aanvangstijden en/of extra groepen. U wordt tijdig op de hoogte gesteld wanneer dit het geval is. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Bovengenoemde aanpassingen blijven gelden, zodat we opnieuw het sporten verantwoord kunnen aanbieden. Verder vragen we u het volgende:
• Kom zoveel mogelijk in sportkleding bij ons binnen. Douche- en kleedruimtes zijn namelijk nog gesloten. Wel is er de mogelijkheid om kleding en schoenen op te bergen in de kleedruimtes.
• Een mondkapje te dragen. Deze mag tijdens het sporten af.
• Handen te desinfecteren bij binnenkomst in ons centrum.
• Voldoende laagjes kleding aan te hebben. Om goed te kunnen ventileren hebben we namelijk naast ons automatische ventilatie systeem, ook de ramen open staan. Hierdoor kan het wat frisser zijn.
• Na gebruik van een apparaat of matje deze schoon te maken.
• Twee handdoeken mee te nemen. Een om op het apparaat te leggen en de andere om de zweetdruppels mee af te vegen.
• De landelijke gezondheidsadviezen aan te houden.
Bent u momenteel bij ons buiten aan het fitnessen en wilt u dit voorlopig blijven doen, dan kan dit uiteraard. De buitentrainingen bieden we in eerste instantie op dinsdagochtend en woensdagavond aan.

Voor de leden die Yin Yoga bij ons volgen komt nog een persoonlijke mailing, omdat het op dit moment nog onduidelijk is of deze (groeps)lessen per 19 mei weer mogelijk zijn.

Voor uw lidmaatschap geldt het volgende:
• Pauzeringen m.b.t. corona worden per 19 mei a.s. beëindigd.
• Zomer- en vakantiepauzeringen, die al zijn doorgegeven, blijven gelden.
• Check de Virtuagym app op uw geboekte lessen. Kloppen deze, dan hoeft u niets te doen. Klopt het niet, mail of bel dan even.
Tot slot nodigen we u graag uit om na het sporten een kopje koffie of thee te drinken. Wij zorgen dat er buiten bij onze picknicktafel thermoskannen klaar staan!

Zie bij trainingstijden voor het nieuwe rooster

Mocht u besluiten om later in het jaar te herstarten en de komende periode te pauzeren, houdt u er dan rekening mee dat het plekje in uw normale sportgroep misschien niet meer mogelijk is. Door de beperkte groepsgrootte kunnen we helaas niet meer garanderen dat na een lange pauzering (>2 maanden) uw plaats in de groep nog vrij is. We hopen op uw begrip hiervoor.