Wat is Bootcamp?  Bootcamp webs
Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Iedere week ziet de bootcamp er anders uit. De buitenlocatie wisselt per keer en ook de gebruikte materialen en de oefeningen verschillen wekelijks.
De bootcamp heeft wel een vaste opbouw waarbij altijd begonnen wordt met rustig warmlopen en oefeningen om de spieren los te maken. Het middendeel van de training bestaat uit zwaardere trainingsvormen. Soms gebeurt dit met een circuit waarbij alleen of in tweetallen een parcours moet worden afgelegd, maar net zo vaak zijn dit individuele oefeningen waarbij eigen lichaamsgewicht of bijvoorbeeld aanwezige traptreden worden ingezet. Aan het einde van de training dribbelen we terug naar de Sportlaan voor een cooling down. Daar aangekomen worden de gebruikte spieren gerekt en regelmatig komen nog extra krachtoefeningen aan de orde.

Voor wie is Bootcamp?
Voor iedereen die houdt van variatie en afwisseling bij training en het leuk vindt om met een groep in de buitenlucht te sporten. Een topconditie is niet nodig. Wel is ‘fit voelen’ en een basisconditie een vereiste. Bij een basisconditie gaan wij ervan uit dat u ongeveer drie kilometer, met onderbrekingen, kunt hardlopen.

Wanneer?
De bootcamp wordt op 2 avonden aangeboden (actuele trainingstijden). We verzamelen in de centrale hal van de Sportlaan en starten van daaruit. Na afloop kunt u gebruik maken van de douche- en omkleedfaciliteiten van Fitaal De Sportlaan.
We adviseren u sportkleding te dragen die nat en vies mag worden. Na afloop van de training is een set droge kleding geen overbodige luxe evenals een tas voor de vuile/natte was.

Kosten
Voor deelname aan de bootcamp neemt u een abonnement bij Fitaal. Ga hier direct naar het aanmeldformulier.