Wat houdt de training valpreventie in?
Tijdens de training valpreventie besteden we aandacht aan lenigheid, kracht en evenwicht, waardoor de kans op vallen af zal nemen.
Voorafgaand aan de valtraining vindt een intake plaats. Bij deze intake wordt een analyse gemaakt aan de hand van door u ingevulde medische vragenlijsten, en door u uitgevoerde lichamelijke testen gericht op vallen en op problematiek bij ouderen.
Vallen is te voorkomen en verouderingssymptomen zijn te beïnvloeden door deze training bij Fitaal te volgen. Doordat u lichamelijk gezonder en fitter blijft, zult u uiteindelijk ook minder afhankelijk zijn van hulpmiddelen. De training wordt afgesloten met een eindevaluatie. De begeleiding is in handen van een speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeut.

Voor wie is de training valpreventie?
Deze training is bedoeld voor (oudere) mensen die een verhoogde kans hebben om te vallen. Hoe ouder mensen worden, hoe minder ze over het algemeen bewegen. U onderhoudt met beweging allerlei lichaamsfuncties.
Op basis van de uitkomsten van de intake wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een groepstraining (maximaal 6 personen) of een individueel behandeltraject.

Wanneer?
Bij voldoende animo kan een nieuwe cursus starten. Dag en tijd worden in overleg met de cursusgroep bepaald.
De totale training bestaat uit zes weken één uur training onder leiding van een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Kosten
U kunt op twee manieren deelnemen aan de valtraining:

  • Via fysiotherapie: de kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Dit kan op verwijzing van uw huisarts of specialist.
  • Op eigen kosten: Het volledige programma kost € 140,00, als u geen indicatie heeft voor fysiotherapeutische valtraining.

Heeft u bij ons al een abonnement voor fitheidtraining, dan wordt de valtraining apart berekend.
Bent u pashouder van PluZ dan ontvangt u 10% korting op deze training van Fitaal.

pluspraktijk2015