Wat is ZwangerFit?
Bij ZwangerFit worden zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap begeleid door een fysiotherapeut/NVFB-ZwangerFit® docent met het geven van informatie en adviezen, oefentherapie, bekkenbodemtraining, ademhalingstechnieken, til- en houdingsoefeningen, fitness en ontspanningstherapie.

Voor wie is ZwangerFit?
ZwangerFit is bedoeld voor actieve zwangere vrouwen, die hun conditie op peil willen houden en zich fit willen blijven voelen. Door verantwoord te sporten tijdens de zwangerschap, ben je fitter voor de bevalling en herstel je sneller na de bevalling. Daarnaast houd je met verantwoord sporten het risico op het ontstaan van specifieke zwangerschapsklachten, zoals rugpijn en bekken(bodem)problemen, zo klein mogelijk.
Door het preventieve karakter van ZwangerFit wordt zwangere vrouwen aangeraden vanaf 12 weken zwangerschap met de lessen te beginnen. Je kunt het volhouden tot 40 weken zwangerschap.

Wanneer?
ZwangerFit wordt aangeboden in een cycli van 10 lessen, waarop je elk moment kunt instromen. Na 10 lessen is het altijd mogelijk om verder te trainen.
Om goede begeleiding te garanderen, houden we vast aan een maximale groepsgrootte van 10 personen (trainingstijden).

Kosten
Je betaalt € 102.00 per 10 lessen.
Ben je aanvullend verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar dan wordt het programma geheel of gedeeltelijk vergoed.

pluspraktijk2015