Wat is dry needling?

Bij Fitaal Drachten kunt u ook voor dry needling terecht. Dry needling is een behandelmethode waarbij een droge dichte naald actieve triggerpoints in een spier aanprikt met als doel de spier te laten ontspannen. Triggerpoints zijn punten in spieren die kunnen zorgen voor (uitstralende) pijn, krachtsverlies en bewegingsbeperking.

Behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van hele dunne naalden. Het gaat om dichte naalden, er wordt dus niet iets in de spier gespoten of eruit gehaald. Het aanprikken van de spier is niet pijnlijk. De reactie van de spier op de naald wordt een ‘twitch’ genoemd. Dit is het samentrekken van de spier. Dit geeft een krampachtig, schokkend gevoel en kan als pijnlijk ervaren worden. Na de behandeling is de spier vaak stijf (spierpijn), maar er kan meteen al een positief effect worden verwacht. 

Kosten

Dry needling valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten

Meer informatie

Onderstaand filmpje geeft een indruk van de behandeling.

Wilt u nog meer informatie dan verwijzen wij u naar deze website.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.