Wat is flywheeltraining?

Flywheeltraining (vliegwieltraining) is een bewezen effectieve vorm van krachttraining van pezen voor het boven- en onderlichaam. Het verschil met andere fitnessapparaten is dat er bij deze vorm van training voortdurend een constante weerstand op je spieren is over het gehele bewegingstraject. Hierdoor is de training effectiever en is er  een snellere opbouw van spieren. Flywheeltraining wordt vaak toegepast bij peesblessures en sportblessures waarbij veel spieromvang en spierkracht is afgenomen.

Behandeling

Deze behandelvorm wordt meestal gecombineerd met andere therapievormen. De snelheid van de uitgevoerde oefening bepaalt de zwaarte, dit in tegenstelling tot de reguliere fitnessapparaten waarbij het gewicht de zwaarte van de oefening bepaalt.

Kosten

Flywheeltraining valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten

Femke Giebels, Oedo Mulder, Chris Smeman, Sander van Tartwijk

Meer informatie

Onderstaand filmpje geeft een indruk van flywheeltraining.

Fitaal beschikt over ‘vliegwieltraining’! Dit is o.a. te gebruiken voor diverse (pees-)blessures. In dit filmpje een korte impressie. Voor meer info, vraag je (sport)fysiotherapeut van Fitaal! #fitaaldesportlaan #sportfysiotherapie #vliegwieltraining #revalidatie

Slået op af Fitaal De Sportlaan i Tirsdag den 28. januar 2020

Wilt u nog meer informatie over flywheeltraining dan verwijzen wij u naar deze website.