Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie dat plaats vindt in warm water. Door de opwaartse druk van water worden de gewrichten minder belast en kan er makkelijker bewogen worden. De weerstand van het water wordt gebruikt om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te trainen. Hydrotherapie kan worden ingezet bij veel verschillende soorten aandoeningen, zowel bij chronische klachten als in de eerste revalidatiefase na een blessure of operatie. Ook als u niet kunt zwemmen, kan hydrotherapie voor u geschikt zijn.

Behandeling

Eerst vindt er bij Fitaal Drachten een intake plaats met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut beoordeelt of hydrotherapie voor u een geschikte vorm van therapie is. Ook worden alle relevante medische gegevens geïnventariseerd en behandeldoelen opgesteld. Wanneer voor dit traject wordt gekozen, gaat u in groepsverband met individuele aanpassingen, verschillende oefeningen in het water uitvoeren. De trainingsfrequentie is één keer per week 30 minuten. Dit is altijd op donderdag tussen 12.15-13.15 uur.

Kosten

Hydrotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Vestiging

Zwembad De Welle

Fysiotherapeut

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.