Wat is McKenzie therapie?

De McKenzie therapie is een therapievorm die wordt ingezet bij nek- en rugklachten al dan niet met uitstraling in de benen of armen. Met deze therapie wordt niet gezocht naar de oorzaak maar is het klachtenbeeld van de patiënt leidend. Er wordt gekeken hoe houding en bewegen de klachten beïnvloeden en aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

Behandeling

Deze behandeling is gericht op zelfredzaamheid. Met specifieke oefeningen, die thuis regelmatig uitgevoerd moeten worden, kunt u uw klachten zelf verminderen en het herstel zoveel mogelijk bespoedigen. Op basis van het onderzoek door de fysiotherapeut worden oefeningen meegegeven. Extra aandacht wordt gegeven aan de houdingen en bewegingen in het dagelijks leven. De therapie kan aangevuld worden met andere behandeltechnieken.

Kosten

McKenzie therapie valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeut

Meer informatie

Voor meer informatie over McKenzie therapie verwijzen wij u naar deze webite.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.