Wat is het Mulligan concept?

Fitaal Drachten heeft fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het Mulligan concept. Dit concept is geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij kunt u denken aan klachten aan de knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand. Het idee achter dit concept is dat gewrichten, spieren en banden niet optimaal functioneren, waardoor dit blessures tot gevolg kan hebben. Het concept gaat uit van een ‘sporings’ probleem dat verbeterd kan worden door middel van mobilisatietechnieken, waardoor het normale bewegingspatroon wordt hersteld

Behandeling

Indien een gewricht niet goed beweegt, kan het Mulligan concept een snelle en effectieve manier van fysiotherapie bieden om u weer pijnvrij te laten bewegen. Het doel van deze mobilisatietechniek is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijke stand te brengen. Het verschil met gangbare fysiotherapie is dat bij het Mulligan concept mobilisaties worden uitgevoerd door middel van een actieve beweging van de patiënt, terwijl de fysiotherapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt.

Kosten

Mulligan valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten

Meer informatie

Voor meer informatie over het Mulligan concept verwijzen wij u naar deze website.