Wat is redcord?

Redcord is een behandelmethode waarbij gericht spieren worden getraind. Spieren kunnen door een (sport)blessure of overbelasting verzwakt raken. Grotere spiergroepen nemen dan functies over van kleinere spieren. De grote spiergroepen zijn hier niet voor gebouwd, waardoor klachten kunnen ontstaan. Om deze cirkel te doorbreken kan met behulp van redcord gewerkt worden aan de aansturing (coördinatie) en versterking van de juiste spieren.

Behandeling

Redcord verwijst naar de instabiele rode touwen. Met deze touwen en het eigen lichaamsgewicht kunnen verschillende oefeningen worden gedaan. De fysiotherapeut analyseert eerst het bewegingspatroon om te kijken naar zwakke en sterke punten. Aan de hand daarvan wordt een op maat gemaakt programma voorgesteld. Samen met de fysiotherapeut wordt gewerkt aan het optimaliseren van de bewegingen om zo activiteiten in het algemeen dagelijks leven en sportprestaties te verbeteren. Voor redcord therapie kunt u bij Fitaal Drachten terecht.

Kosten

Redcord valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Vestiging

Fitaal de Sportlaan

Fysiotherapeuten

Meer informatie

Onderstaand filmpje geeft een indruk van de behandeling.

Voor nog meer informatie over redcord verwijzen wij u naar deze website.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.