Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie kan worden ingezet bij verschillende klachten aan het bewegingsapparaat. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat shockwave effectief is bij o.a. peesklachten en calcificaties. Bij Fitaal Drachten wordt deze vorm van fysiotherapie veelvuldig toegepast bij tenniselleboog, jumper’s knee, schouder-, heup-, hiel- en achillespeesklachten. De fysiotherapeut beoordeelt bij de intake of er wel of niet een indicatie voor shockwavebehandeling is. Eventueel kan dit met echografie nader onderzocht worden.

Behandeling

De behandelkop zendt schokgolven uit op de plek die behandeld wordt. Als tussenstof wordt hiervoor contactgel gebruikt. De frequentie en intensiteit van de schokgolven wordt per klacht en fase van herstel ingesteld. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. Shockwave is niet een op zichzelf staande behandeling maar een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling die uit meerdere onderdelen (in elk geval oefentherapie) bestaat.

Kosten

De shockwave behandeling valt onder reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.
De kosten voor het gebruik van het shockwave-apparaat bedragen eenmalig € 50,00, dit bedrag kan niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar.

Vestiging

Fitaal de Drait

Fysiotherapeuten

Meer informatie

Onderstaand filmpje geeft een indruk van de behandeling.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.