Wat is diabetes mellitus?

Diabetes mellitus is een stofwisselingsziekte, waarbij een te grote hoeveelheid suiker in het bloed aanwezig is als gevolg van een stoornis in de suikeropname (daarom ook wel suikerziekte genoemd).
Van deze stoornis bestaan twee typen: een afwezigheid van insuline: type I, of een ongevoeligheid voor insuline: type II.

Beweegprogramma

Fitaal Drachten biedt verschillende beweegprogramma’s aan. Het beweegprogramma diabetes mellitus bestaat uit een informatief deel en een trainingsdeel. Het informatieve deel bestaat uit een aantal bijeenkomsten die worden verzorgd door een diabetesverpleegkundige en/of een diëtist(e). Indien nodig wordt aanvullende theorie/informatie door de fysiotherapeut gegeven.
Voordat u begint aan het trainingsprogramma vindt een intake plaats met de fysiotherapeut. Hier worden alle relevante medische gegevens geïnventariseerd. Daarnaast wordt een aantal fitheidtesten gedaan.
Aan de hand van deze intake worden uw individuele trainingsdoelen bepaald. U traint in groepsverband (maximaal zes deelnemers) met een individueel schema. Het trainingsdeel – altijd onder begeleiding van de fysiotherapeut – bestaat uit twee keer per week een uur trainen en duurt drie maanden. Halverwege (week 7) en aan het eind van het trainingsprogramma (week 12) wordt u opnieuw getest en vindt een evaluatie plaats. Daarna is het de bedoeling dat u deze actieve(re) leefstijl zelf voortzet, al dan niet met een fitness abonnement bij Fitaal Drachten.
In week 24 vindt een follow up met eindevaluatie plaats.  

Kosten

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een beweegprogramma diabetes mellitus type II (geheel of gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering, u heeft dan een verwijzing nodig van een huisarts of andere specialist. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u uw actieve leefstijl voortzetten met een fitnessabonnement bij Fitaal Drachten? Hier vindt u meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze website.

Contact opnemen?

Wilt u contact opnemen met Fitaal Drachten, klik dan hier.