Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie is een chronisch klacht die zich in het hele lichaam kan uiten in pijn, stijfheid en vermoeidheid. Ook stemmingswisselingen kunnen voorkomen.

Beweegprogramma

Fitaal Drachten biedt verschillende beweegprogramma’s aan. Het beweegprogramma fibromyalgie bestaat uit een informatief deel en een trainingsdeel. Het hoofddoel van het beweegprogramma is het opbouwen van de algehele belastbaarheid en dus niet het verminderen van pijn. Voordat u begint aan het programma vindt een intake plaats met de fysiotherapeut. Hier worden alle relevante medische gegevens geïnventariseerd. Daarnaast wordt een aantal fitheidtesten gedaan. Op deze manier krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van uw dagelijkse beperkingen en uw klachten. Aan de hand van deze intake, worden uw individuele trainingsdoelen bepaald. U traint in groepsverband (maximaal zes deelnemers) met een individueel schema. Het trainingsdeel- altijd onder begeleiding van de fysiotherapeut – bestaat uit twee keer per week een uur trainen en duurt drie maanden. Halverwege (week 7) en aan het eind van het trainingsprogramma (week 12) wordt u opnieuw getest en vindt een evaluatie plaats. Daarna is het de bedoeling dat u deze actieve(re) leefstijl zelf voortzet, al dan niet met een fitness abonnement bij Fitaal Drachten. Fitaal Drachten heeft speciale trainingsuren voor mensen met fibromyalgie. 
In week 24 vindt een follow up met eindevaluatie plaats.  

Kosten

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een beweegprogramma fibromyalgie (geheel of gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering, u heeft dan een verwijzing nodig van een huisarts of andere specialist. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.
Wilt u uw actieve leefstijl voortzetten met een fitnessabonnement bij Fitaal? Hier vindt u meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze website.

Contact opnemen?

Wilt u contact opnemen met Fitaal Drachten, klik dan hier.