Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een leefstijlprogramma voor mensen vanaf 18 jaar met overgewicht of obesitas. De GLI is een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Een belangrijke voorwaarde is dan ook dat u met uw leefstijl aan de slag wilt. Wilt u vooral snel afvallen, dan is dit niet het juiste programma voor u. Tijdens dit programma wordt u begeleid door een leefstijlcoach/diëtist en fysiotherapeut.

Beweegprogramma

Fitaal Drachten biedt verschillende beweegprogramma’s aan. Het GLI traject duurt twee jaar. In het eerste jaar wordt de basis gelegd voor een individueel voedings- en beweegplan. Samen met u worden uw individuele doelen bepaald. De eerste gesprekken zijn met de diëtist en daarna volgt een intake met een fysiotherapeut. Bij deze intake wordt gevraagd naar de algemene gezondheid, medische achtergrond en er worden verschillende metingen en testen afgenomen.
Het beweegprogramma bestaat uit een aantal groepsbijeenkomsten waarin adviezen worden gegeven en ervaringen met andere deelnemers kunnen worden uitgewisseld. Daarnaast is het mogelijk om een-op-een begeleiding voor fitness te krijgen. U zult daarna zelf aan de slag moeten.

Het tweede jaar van het traject draait om het volhouden van alle inspanningen. De coaching en begeleiding blijft aanwezig, maar wordt langzaam afgebouwd.

Kosten

De GLI wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Er is geen sprake van een eigen risico. Voor de GLI is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Begeleidende fysiotherapeuten GLI

Contact opnemen?

Wilt u contact opnemen met Fitaal Drachten, klik dan hier.