Wat is obesitas?

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Er wordt van obesitas (extreem overgewicht) gesproken als u een BMI heeft van meer dan 30.
Een BMI van 20-25 hoort bij gezond gewicht, een BMI van 25- 30 noemen we overgewicht en bij een BMI van > 30 spreken we dus van obesitas. 

Beweegprogramma

Fitaal Drachten biedt het beweegprogramma obesitas aan. Hierbij vindt er aan het begin een intake plaats met de fysiotherapeut. Hier worden alle relevante medische gegevens geïnventariseerd. Daarnaast wordt een aantal fitheidtesten gedaan. Op deze manier krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van uw algehele fitheid. Aan de hand van deze intake worden in overleg met u uw trainingsdoelen bepaald. De trainingsfrequentie is (de eerste drie maanden) twee keer per week één uur trainen. Dit vindt plaats in een kleine groep (maximaal zes personen) waar iedereen een individueel schema doorloopt. Tussentijds worden evaluaties gehouden om te kijken of doelen aangepast moeten worden. Bij de eindevaluatie wordt gekeken of uw doel behaald is.

Kosten

Het beweegprogramma obesitas wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. De kosten hiervan bedragen €650. U kunt ook een fitness abonnement bij Fitaal nemen. Het verschil met het beweegprogramma is dat de groepsgrootte bij een fitness groep groter is (maximaal 14 personen). Hier vindt u alle informatie over een fitness abonnement.

Meer informatie

Fitaal biedt ook de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan en beweegprogramma’s voor kinderen met overgewicht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Andere websites die u kunt raadplegen:
AVS diëtisten
Voedingscentrum

Contact opnemen?

Wilt u contact opnemen met Fitaal Drachten, klik dan hier.