Wat is het beweegprogramma oncologie?

Het beweegprogramma oncologie bij Fitaal Drachten is er voor mensen die behandeld of net uitbehandeld zijn met kanker. Dit beweegprogramma heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren en bestaat onder andere uit het verbeteren van uw conditie, kracht, coördinatie en balans. Hierdoor kan het activiteitenniveau in het dagelijks leven worden vergroot. Ook het leren kennen van fysieke grenzen en hiermee om leren gaan, het overwinnen van angst voor inspanning en bewegen, het plezier in bewegen en het aanleren van een actieve levensstijl, zijn belangrijke aspecten in dit programma.

Beweegprogramma

Het beweegprogramma bestaat uit een informatief deel en een trainingsdeel. Voordat u begint aan het trainingsprogramma vindt een intake plaats met de fysiotherapeut. Hier worden alle relevante medische gegevens geïnventariseerd. Daarnaast wordt een aantal fitheidtesten gedaan. Op deze manier krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van uw dagelijkse beperkingen en uw klachten. Aan de hand van deze intake worden uw individuele trainingsdoelen bepaald. U traint in groepsverband (maximaal zes deelnemers) met een individueel schema. Het trainingsdeel- altijd onder begeleiding van de fysiotherapeut – bestaat uit twee keer per week een uur trainen en duurt drie maanden. Halverwege (week 7) en aan het eind van het trainingsprogramma (week 12) wordt u opnieuw getest en vindt een evaluatie plaats. Daarna is het de bedoeling dat u deze actieve(re) leefstijl zelf voortzet, al dan niet met een abonnement bij Fitaal.
In week 24 vindt een follow up met eindevaluatie plaats.

Kosten

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een beweegprogramma oncologie (geheel of gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering, u heeft dan een verwijzing nodig van een huisarts of andere specialist. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u uw actieve leefstijl voortzetten met een fitness abonnement bij Fitaal? Hier vindt u meer informatie.

Contact opnemen?

Wilt u contact opnemen met Fitaal Drachten, klik dan hier.