Wat is Hydrotherapie?
Hydrotherapie is fysiotherapie in extra verwarmd water. Deze vorm van therapie is geschikt voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten, bijvoorbeeld mensen met een reumatische aandoening, fibromyalgie, artrose of chronische pijnklachten. Ook kan hydrotherapie worden ingezet als eerste revalidatiefase na een blessure of operatie.

Fitaal-HydroHoe ziet een behandeling eruit?
De fysiotherapeut gaat allereerst met u in gesprek om te beoordelen of hydrotherapie voor u een geschikte vorm van therapie is. Ook worden tijdens dit gesprek individuele therapiedoelen besproken.

Hydrotherapie kan ook heel goed als eerste revalidatie worden ingezet bij een gebroken been, een kruisbandreconstructie of een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast. U doet oefeningen die wellicht op het droge niet mogelijk zijn.
Bijkomend voordeel is dat de warmte vaak een gunstig effect heeft op de stijfheid van gewrichten en overmatige spierspanning. Ook als u niet kunt zwemmen, kan hydrotherapie voor u geschikt zijn.

Wanneer?
De hydrotherapie vindt iedere donderdag plaats tussen 12.00 en 13.30 uur in het doelgroepenbassin van zwembad De Welle. U traint in kleine groepen waarbij uw individuele behandeldoelen centraal staan.

Kosten
Hydrotherapie is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Bent u aanvullend verzekerd, dan worden de kosten van hydrotherapie vergoed.

pluspraktijk2015