Praktijk informatie 2020

Per 1 januari 2020 hanteren wij de volgende tarieven:

Zitting fysiotherapie € 37,00
Toeslag aan huis behandeling € 17,00
Telefonisch consult € 18,50
Intake en onderzoek na screening of verwijzing € 55,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 74,00
Zitting manuele therapie € 46,00
Zitting kinderfysiotherapie

€ 49,50

Zitting psychosomatische fysiotherapie € 49,50
Zitting Oedeem therapie € 49,50
Shockwave (éénmalig per behandelserie) € 50.00
Echografie (onderzoek) € 55,50
Zitting groepstherapie (3-4 pers.) € 28,50
Niet nagekomen afspraak  75% van bovenstaande tarieven
   

Fitaal heeft voor 2020 met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten. 

- Menzis (+Anderzorg)
- De Friesland
- Zilveren Kruis
- VGZ (Univé, IZZ)
- CZ
- DSW
- Caresq

Wanneer u in 2020 dus een aanvullende verzekering heeft bij een van deze zorgverzekeraars, dan worden de behandelingen fysiotherapie conform de polisvoorwaarden vergoed. In alle overige gevallen ontvangt u de factuur en wordt u geacht deze zelf te betalen.

Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering bij uw zorgverzekeraar. U wordt geacht zelf de polisvoorwaarden te kennen.

De afspraak voor een behandeling wordt genoteerd op uw afsprakenkaart. Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Voor een niet nagekomen afspraak of een te laat afgezegde afspraak (< 24 uur tevoren) rekenen wij 75% van het betreffende tarief. Dit wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed; u ontvangt zelf een factuur.

Wij werken conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In de WGBO staan de rechten en plichten van zorgverlener en patiënt beschreven. Meer informatie over de WGBO kunt u lezen op onze website www.fitaal.nl.

Wij houden ons eveneens aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
U kunt de Privacy Policy van Fitaal nalezen op onze website. De AVG verplicht ons om te werken met een schriftelijke toestemming. Deze wordt u tijdens het eerste consult aangereikt.

Vanuit de opleiding fysiotherapie in Groningen begeleiden wij stagiaires. Mocht u bezwaar hebben tegen het behandeld worden door een stagiaire dan kunt u dit kenbaar maken aan uw fysiotherapeut en zal hier rekening mee worden gehouden.

Wij doen er alles aan om uw behandeling en het contact met u zo prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat u een klacht over ons heeft of ontevreden bent over onze dienstverlening en daarom heeft Fitaal een klachtenregeling.

Daarnaast is Fitaal aangesloten bij de 'Klachtenregeling en Geschillencommissie' van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Een formulier over de klachtenregeling van Fitaal kunt u opvragen bij de balie of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In verband met de hygiëne vragen wij u om een handdoek mee te nemen voor de behandeling en de oefenruimtes alleen te betreden met schone (sport)schoenen.

Fitaal is niet aansprakelijk voor schade aan en/of vermissing van de in dit gebouw of binnen de directe omgeving van dit gebouw bevindende eigendommen van bezoekers.

pluspraktijk2015