Wat is hartrevalidatie?

Bij hartklachten is (het onderhouden van) uw lichamelijke conditie heel belangrijk. Heeft u hartklachten, bent u herstellende van een hartinfarct of heeft u last van hartfalen dan kunt u naast het traject bij de medisch specialist in het ziekenhuis, ook bij Fitaal Drachten gericht komen trainen. Fitaal Drachten heeft fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van hartklachten. 

Behandeling

De behandeling bestaat uit actieve oefentherapie. Dit wordt meestal in groepsverband gegeven waarbij een individueel trainingsschema op maat wordt gemaakt. Het doel hiervan is de algehele conditie en kracht te verbeteren en/of te onderhouden. Daarnaast leert u uw grenzen opnieuw kennen en verleggen.

Kosten

Hartrevalidatie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Vestiging

Fitaal de Sportlaan

Fysiotherapeut

Meer informatie

Meer informatie over hartfalen vindt u hier. Voor meer andere informatie verwijzen wij u naar de website van de Hartstichting.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.