Wat is kinderfysiotherapie?

De ontwikkeling van het kind is voortdurend in beweging. Dit vraagt om een specifieke benadering en kennis. Bij Fitaal Drachten hebben onze kinderfysiotherapeuten de masteropleiding kinderfysiotherapie afgerond en zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar. Zij richten zich op het bewegend functioneren van ieder kind. Door vanuit een breed perspectief te kijken naar de hulpvraag waarmee uw kind bij ons is aangemeld, kunnen wij een passend behandelplan opstellen dat volledig aansluit op de behoefte en het vermogen van uw kind.

Voor wie is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is er voor ieder kind van 0 tot 18 jaar met een hulpvraag gericht op het bewegend functioneren. Onze kinderfysiotherapeuten zien een grote verscheidenheid aan kinderen, leeftijden en hulpvragen. Bent u benieuwd naar de verschillende hulpvragen waarvoor onze kinderfysiotherapeuten worden ingeschakeld? Klik dan op de specifieke doelgroep voor de meest voorkomende hulpvragen binnen deze leeftijdscategorieën.

Staat de hulpvraag voor uw kind er niet tussen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Onze kinderfysiotherapeuten kunnen u informeren of u bij ons op het juiste adres bent.

Kosten

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. De eerste 18 behandelingen zijn bij kinderen tot 18 jaar altijd verzekerd vanuit de basisverzekering, daarna ontvangt u de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar Er is geen sprake van een eigen risico bij kinderfysiotherapie. Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk.
Let op: Voor kinderen met een chronische aandoening of kinderen die aan huis moeten worden behandeld is wel een verwijzing nodig. 

Vestiging

Fitaal de Sportlaan

Kinderfysiotherapeuten

Meer informatie

Het uitgebreide aanbod kinderfysiotherapie vindt u hier.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor kinderfysiotherapie bij Fitaal Drachten, klik dan hier.