Wat is kinderfysiotherapie?

Bij Fitaal Drachten kunt u ook terecht voor kinderfysiotherapie, dit is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op baby’s, kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut heeft zich door middel van een master opleiding gespecialiseerd in de kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut kan o.a. ingeschakeld worden bij voorkeurshoudingen, coördinatie- en ontwikkelingsstoornissen, motorische problematiek, schrijfproblematiek en bij SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare klachten).

Behandeling

De behandeling van een kinderfysiotherapeut ziet er zeer divers uit, gezien de diversiteit aan klachten bij kinderen. Het doel van de behandeling is dat kinderen weer optimaal kunnen meedoen aan hun dagelijkse activiteiten, zoals aan- en uitkleden, (buiten) spelen, de gymles, schrijfonderwijs en sporten. Om dit resultaat te bereiken worden vaak op een speelse manier oefeningen en technieken aangeleerd, zodat het kind dit in de thuissituatie kan gaan toepassen. In dit behandeltraject is een actieve rol van de ouders belangrijk om het gewenste doel te bereiken.

Kosten

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. De eerste 18 behandelingen zijn bij kinderen tot 18 jaar altijd verzekerd vanuit de basisverzekering, daarna ontvangt u de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar Er is geen sprake van een eigen risico bij kinderfysiotherapie. Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk.
Let op: Voor kinderen met een chronische aandoening of kinderen die aan huis moeten worden behandeld is wel een verwijzing nodig. 

Vestiging

Fitaal de Sportlaan

Kinderfysiotherapeuten

Ingrid van Bommel, Leonie Jelsma, Frédérique Overweg

Meer informatie

Het uitgebreide aanbod kinderfysiotherapie vindt u hier.