Wat zijn knieklachten?

Klachten bij het buigen of strekken van de knie, bij traplopen, tijdens of na wandelen, fietsen of sporten zijn veel voorkomend. De pijn kan rondom de gehele knie voorkomen (aan de voorkant rondom de knieschijf, aan de binnen- buitenzijde knie en ook in de knieholte). Fitaal Drachten biedt knierevalidatie aan waarbij patiënten met knieklachten worden behandeld. Denk hierbij aan een voorste kruisbandrevalidatie, patellofemorale klachten (pijnklachten rond de knieschijf), meniscusklachten en aspecifieke knieklachten. Een aantal fysiotherapeuten bij Fitaal Drachten houdt zich bezig met knierevalidatie. Deze fysiotherapeuten hebben veel ervaring en scholing gedaan gericht op de knie.

Behandeling

Het meest voorkomende doel is zo snel mogelijke sporthervatting. Naast de een-op-eenbehandeling en krachttraining in de oefenzaal, kan in de laatste fase van de revalidatie veldtraining worden aangeboden.
Maar ook zonder een sportief doel, kunt u terecht bij Fitaal voor knierevalidatie.

Kosten

Knierevalidatie valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten knierevalidatie

Meer informatie

In de laatste fase van knierevalidatie beoordeelt de fysiotherapeut of veldtraining moet plaatsvinden. In onderstaand filmpje ziet u hoe een veldtraining bij Fitaal Drachten eruit kan zien.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.