Wat zijn schouderklachten?

Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten. Met schouderklachten worden klachten bedoeld in de regio schouder/ bovenarm met als begrenzing basis nek, schouderblad en de elleboog. Klachten aan de schouder zijn vaak langdurend en spelen daardoor een grote rol in het dagelijks functioneren, werk en sport.

Behandeling

Als u bij het maken van een afspraak aangeeft dat het om schouderklachten gaat, wordt u bij een fysiotherapeut van het schouderteam ingepland. Na een uitgebreide intake wordt een gericht behandelplan voor uw schouder gemaakt. Deze kan bestaan uit dry needling, manuele therapie, shockwavetherapie, flywheeltraining en verdere actieve oefentherapie.

Kosten

Schouderfysiotherapie valt onder de reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeuten schouderteam

Deze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met schouderklachten. Zij scholen zich regelmatig zodat er wordt gewerkt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Meer informatie

Fitaal Drachten is aangesloten bij Schoudernet Noord, onderdeel van SchouderNetwerken Nederland.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.