Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie richt zich op behandeling en begeleiding van sportblessures aan het gehele houdings- en bewegingsapparaat. Dit betreft zowel acute als chronische sportblessures.De sportfysiotherapeut heeft zich door middel van een master opleiding hierin gespecialiseerd.

Behandeling

Sportfysiotherapie bestaat uit sport specifieke fysiotherapeutische behandeling, begeleiding en advies, en preventie van blessures in de sport. Deze behandelingen worden een-op-een in de behandelkamer gegeven maar kunnen ook plaatsvinden in de oefenzaal of buiten op het veld. Welk behandelplan voor u van toepassing is, wordt bepaald door de sportfysiotherapeut die de intake afneemt.

Kosten

Sportfysiotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket krijgt u de behandelingen vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid uw polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Sportfysiotherapeuten

Meer informatie

Onderstaand filmpje geeft een indruk van revalidatietraining op het veld.

Fitaal is aangesloten bij het Netwerk sportfysiotherapie Friesland. Dit netwerk wordt gevormd door uitsluitend NVFS geregistreerde sportfysiotherapeuten.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fitaal Drachten, klik dan hier.