Tenniselleboog

Een tenniselleboog is een veel voorkomende aandoening. De pijnklachten zitten vaak aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn kan uitstralen naar de onderarm en pols. De klachten van een tennisarm zorgen voor een beperking in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Iets opendraaien, vastpakken, wringen of het strekken van de elleboog is pijnlijk. Als u veel computerwerk uitvoert kan het muizen en typen ook pijnlijk zijn.

Symptomen

Klachten van een tenniselleboog zijn:

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog
  • Mogelijke uitstralende pijn naar onderarm, pols en/of hand
  • Krachtverlies van de arm, pols en/of hand

Oorzaak

Een tennisarm ontstaat vaak geleidelijk, maar soms ontstaat het ook acuut. Een tennisarm ontstaat vanuit overbelasting of disbalans. Denk hierbij aan het herhaaldelijk (verkeerd) bewegen van de onderarm, zware krachtinspanningen met de armen en/of handen, of een onjuiste (werk)houding.

Behandeling

De behandeling van een tenniselleboog is afhankelijk van de factoren die de tenniselleboog veroorzaken. Er vindt eerst een intake en onderzoek plaats om tot een gericht behandelplan te komen. Bij Fitaal Drachten kan, indien de therapeut dit nodig acht, gebruik gemaakt worden van echografie. Voorbeelden van behandelingen zijn: