Achillespeesklachten

De achillespees loopt vanuit de kuitspieren naar de hak en verbindt op deze manier de voet met het onderbeen. Blessures aan de achillespees zijn vaak hardnekkig en hebben de juiste zorg en aandacht nodig. De fysiotherapeut kan u hierin goed adviseren en verder helpen in uw dagelijks leven.

Symptomen

De achillespees geeft klachten achterop de voet/hiel eventueel doorstralend naar de voet. Deze klachten beginnen meestal bij activiteiten zoals wandelen, traplopen en hardlopen. Later worden deze klachten ook in rust gevoeld. Naast pijn kan er ook stijfheid van de achillespees optreden.

Oorzaak

Vaak gaat het om een overbelasting, dat betekent dat u meer doet dan de voet aan kan. Ook kunnen stress en schoeisel een rol spelen. Klachten aan de achillespees gaan niet vanzelf over. Door de juiste belasting in combinatie met de juiste behandeling kunnen de klachten worden verholpen.

Behandeling

De behandeling van deze klachten is afhankelijk van de oorzaak. Bij Fitaal Drachten zal er eerst een intake en onderzoek plaats vinden om tot een gericht behandelplan te komen. Hierin kan, indien de therapeut dit nodig acht, gebruik gemaakt worden van echografie. Voorbeelden van behandelingen zijn: