Rooster Online trainingen via YouTube
Voor Fitness en Conditie Circuit

Beste leden van Fitaal

De Corona crisis duurt helaas voort en het aantal besmettingen neemt nog toe. Dat is slecht nieuws, we hopen dat u ondanks het toenemende aantal besmettingen nog steeds in goede gezondheid verkeert. Inmiddels is het duidelijk dat de beperking t.a.v. de fitness in ieder geval tot 1 juni zal duren. Dit houdt in dat we u de komende tijd nog niet kunnen verwelkomen in ons pand. Zodra dit echter weer mogelijk is staan onze deuren natuurlijk direct voor u open! In de tussentijd kunt u met uw huidige lidmaatschap tegen een gereduceerd tarief vanaf 6 april toch bij Fitaal trainen, maar dan op afstand, namelijk online. Vanaf 24 maart zijn wij gestart met een proefperiode, dus u kunt onze online fitness alvast uitproberen.

Voor velen van ons vallen er naast sportmogelijkheden ook andere fysieke werkzaamheden weg, omdat er in deze periode vaak minder gewerkt of buiten ontspannen kan worden. Het is belangrijk voor u om veelzijdig en vaak te bewegen. Daarom adviseren wij u om juist in deze tijd bij ons en met ons te blijven sporten. Dat kunnen we met elkaar doen op de volgende manier:

In navolging van de actuele informatie van het RIVM en onze beroepsvereniging hebben wij ons praktijkbeleid vanaf maandag 23 maart verder aangescherpt.

Het is belangrijk dat wij de huisartsen en specialisten ontlasten v.w.b. de behandeling van patiënten met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Daarnaast is het van groot belang dat mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepen kunnen blijven functioneren.

Daarom behandelen wij op de praktijk alleen nog patiënten die ‘noodzakelijke zorg’ nodig hebben.

Waar mogelijk zullen wij e-consulten gaan gebruiken om op een veilige manier, op afstand, uw behandeling voort te kunnen zetten.

Patiënten met een kwetsbare gezondheid kunnen wij niet meer op de praktijk behandelen. Ook wanneer u verkoudheidsklachten (hoesten en/of benauwdheid) of koorts en andere griepverschijnselen heeft, kunt u niet naar de praktijk komen.

Zoals eerder aangegeven nemen wij deze maatregelen in het belang van de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en medewerkers.
Wij vertrouwen daarom op uw begrip.

Team Fitaal

Wij hopen dat u nog fit bent en u fit voelt in deze voor de gezondheid onzekere tijd. Sporten en bewegen heeft een positieve invloed op het functioneren van ons lijf. Dit zal misschien ook de reden zijn waarom u normaal gesproken bij Fitaal komt.

In navolging van de extra maatregelen die het kabinet vandaag heeft genomen, zullen van maandag 16 maart t/m maandag 6 april alle fitnesslessen bij Fitaal komen te vervallen.
Dit betreft alle groepsactiviteiten met meer dan 4 personen. Naast de gewone fitnessuren geldt dit dus ook voor de conditie-circuittrainingen, de bootcamp en de Yin-Yoga.

Fysiotherapie kan gewoon door gaan!

Beste fitnessleden en cliënten van Fitaal,

In navolging van onze eerdere berichtgeving op onze website en sociale media kanalen, blijven wij de richtlijnen van het RIVM volgen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op basis van de nieuwe maatregelen van de regering (12 maart j.l.) in de strijd tegen het coronavirus, zijn er geen beperkende maatregelen opgelegd in onze dienstverlening. Omdat wij een relatief klein fitnesscentrum zijn en een beperkte groepsgrootte hanteren, kan ons fitnessaanbod voorlopig gewoon doorgaan.

Wel houden wij het volgende, aangescherpte, hygiëneprotocol aan:

Fitaal is op zoek naar een enthousiaste (sport)fysiotherapeut (24-32 uur), die ons team wil komen versterken per 1-4-2020.

Wij bieden:

Net als de afgelopen jaren wil Fitaal met een groep lopers deelnemen aan de 8 van Drachten op zondag 14 juni 2020. Het doel is om de acht kilometer uit te lopen, ieder op zijn eigen niveau en eigen tempo. Loop jij met ons mee?

Voor wie?
Zowel beginnende als gevorderde hardlopers zijn welkom. Een basisconditie is een pré. En we houden rekening met eventuele blessures.

In de nieuwsbrief deze keer aandacht voor de zwangerschapsbegeleiding bij Fitaal, ons valpreventieprogramma voor ouderen en de fysiotherapeutische begeleiding van patiënten met COPD en astma.

Stoel- en yang Yoga

Wat is Stoelyoga?
Stoelyoga is een milde, rustige vorm van yoga. Het bestaat uit bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en korte meditatie. De stoel vormt hiervoor de basis, in plaats van een mat.
Voor elke oefening zijn verschillende aanpassingen mogelijk, zodat iedereen kan meedoen.

pluspraktijk2015