Beste sporters,

Het is gelukkig bijna zo ver! Op woensdag 1 juli mogen we onze fitness binnen weer openen. Deze heropening gaat wel gepaard met een aantal veranderingen, zodat we verantwoord aan de slag kunnen. Het trainingsrooster is aangepast en er zijn een aantal zaken omtrent de hygiëne die belangrijk zijn. Graag leggen we aan u uit welke maatregelen wij hebben genomen en wat we van u vragen om te doen.

Een maand later dan gebruikelijk ontvangt u hierbij de nieuwsbrief van Fitaal Drachten.
Het Coronavirus heeft een grote impact gehad op onze praktijkvoering de afgelopen maanden. En midden in deze periode nam Kees Verhoeven afscheid als eigenaar van Fitaal.

Vanaf 1 juli mogen wij onze fitness deuren weer openen! Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee en we hopen dat voor u uiteraard hetzelfde geldt. In een eerdere mail hebben wij aangekondigd dat er organisatorisch een aantal zaken aangepast gaan worden, zodat wij de sporturen weer verantwoord kunnen aanbieden. Dit houdt in dat wij een nieuw fitnessrooster hebben gemaakt, zie de bijlage.

Wij hopen dat u nog fit bent en u fit voelt in deze voor de gezondheid onzekere tijd. Sporten en bewegen heeft een positieve invloed op het functioneren van ons lijf. Dit zal misschien ook de reden zijn waarom u normaal gesproken bij Fitaal komt.

In de nieuwsbrief deze keer aandacht voor de zwangerschapsbegeleiding bij Fitaal, ons valpreventieprogramma voor ouderen en de fysiotherapeutische begeleiding van patiënten met COPD en astma.

Fitaal heeft 2 november jl.voor de vierde keer de kwaliteitsaudit van het HCA (HealthCare Auditing) met positief resultaat doorlopen.

Wat is lipoedeem?
Lipoedeem is een vetverdelingsstoornis die regelmatig niet herkend, of onjuist gediagnosticeerd wordt. Kenmerkend voor iemand met lipoedeem zijn de brede heupen met een smalle taille. Gemiddeld wordt twee maten verschil gemeten tussen boven- en onderlichaam. Daarnaast zijn pijnlijke benen en het snel krijgen van blauwe plekken een teken van lipoedeem.

In week 38 gaan de groepen hydrotherapie weer van start gegaan bij Fitaal De Sportlaan in Drachten. Hydrotherapie is fysiotherapie in extra verwarmd water, waarbij het water gebruikt wordt om bepaalde klachten te verminderen.

Vanaf vrijdag 24 maart houdt sportarts Baukje Wiersma van Sportgeneeskunde Friesland iedere vrijdagochtend van 8.00–9.00u. spreekuur bij Fitaal De Drait (Morra 41)

pluspraktijk2015