Sinds 2 weken hebben wij onze patiënten verzocht om een mondkapje mee te nemen naar de behandeling en zijn wij zelf ook gestart met het dragen van een mondkapje tijdens behandelingen. Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober jl, hebben wij besloten enkele maatregelen aan te scherpen.

Een aantal van onze leden heeft aangegeven dat zij graag buiten zouden willen trainen, maar dat het niveau van de bootcamp of conditie circuit die wekelijks buiten gegeven wordt te hoog gegrepen is.

Zoals u ongetwijfeld hebt meegekregen, heeft de regering de corona maatregelen landelijk aangescherpt. Hoewel deze maatregelen niet direct van invloed zijn op de fysiotherapie, hebben wij als Fitaal wel besloten om een extra maatregel in te voeren.

Als therapeuten behandelen wij met regelmaat binnen de 1,5 meter afstand. Daarom behandelen wij binnen deze afstand met een mondkapje en vragen wij dit ook aan u.

Onze laatste update hebben wij eind juni geplaatst, net voor de herstart van onze fitness uren. We zijn inmiddels gelukkig alweer 2,5 maand open en sinds 7 september zijn de douches en kleedkamers ook weer in gebruik. Wel hanteren we een gelimiteerd aantal personen in de ruimtes.

Deze heropening ging uiteraard gepaard met een aantal veranderingen.

In de nieuwsbrief deze keer aandacht voor Fitkids, het fitnessprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.
Daarnaast een overzicht van de fysiotherapie en fitness bij Fitaal in Coronatijd, de zomertraining van de dames van VC Drachten en een interview met Fitaal fysiotherapeut Sytske de Boer over de balanstraining met Redcord.

Beste leden,

Met ingang van maandag 7 september is het weer mogelijk de kleedkamers te gebruiken.

Bij gebruik van de kleedkamers vragen wij u het volgende te doen:
• Respecteer de 1,5 meter afstand
• Maximaal 6 personen tegelijk aanwezig
• Gebruik maximaal 2 douches tegelijk
• Verlaat de ruimte direct na omkleden of douchen

Vanaf 1 juli mogen wij onze fitness deuren weer openen! Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee en we hopen dat voor u uiteraard hetzelfde geldt. In een eerdere mail hebben wij aangekondigd dat er organisatorisch een aantal zaken aangepast gaan worden, zodat wij de sporturen weer verantwoord kunnen aanbieden. Dit houdt in dat wij een nieuw fitnessrooster hebben gemaakt, zie de bijlage.

Wij hopen dat u nog fit bent en u fit voelt in deze voor de gezondheid onzekere tijd. Sporten en bewegen heeft een positieve invloed op het functioneren van ons lijf. Dit zal misschien ook de reden zijn waarom u normaal gesproken bij Fitaal komt.

Fitaal heeft 2 november jl.voor de vierde keer de kwaliteitsaudit van het HCA (HealthCare Auditing) met positief resultaat doorlopen.

Wat is lipoedeem?
Lipoedeem is een vetverdelingsstoornis die regelmatig niet herkend, of onjuist gediagnosticeerd wordt. Kenmerkend voor iemand met lipoedeem zijn de brede heupen met een smalle taille. Gemiddeld wordt twee maten verschil gemeten tussen boven- en onderlichaam. Daarnaast zijn pijnlijke benen en het snel krijgen van blauwe plekken een teken van lipoedeem.

pluspraktijk2015