Ben je patiënt / lid van Fitaal en heb je altijd al eens willen deelnemen aan een recreatieve loopwedstrijd? Dan is dit bericht voor jou!

Wilt u dit seizoen verantwoord en goed voorbereid op wintersport? Denk dan niet alleen aan uw materialen, maar zorg er ook voor dat u fysiek bent voorbereid!

Vraag uw begeleider naar de specifieke training die wij bieden!

skiing 1343307 960 720

In de nieuwsbrief deze keer aandacht voor psychosomatische fysiotherapie, de mogelijkheden van kinderfysiotherapie bij een voorkeurshouding bij baby's, bewuster voelen met Yin yoga en onze samenwerking met Volleybalclub Drachten.
Wij wensen u veel leesplezier.

Collega Femke Giebels is per november gestart met ‘veld’training/werptraining voor bovenhandse (spel)sporters met een blessure.

Wat is lipoedeem?
Lipoedeem is een vetverdelingsstoornis die regelmatig niet herkend, of onjuist gediagnosticeerd wordt. Kenmerkend voor iemand met lipoedeem zijn de brede heupen met een smalle taille. Gemiddeld wordt twee maten verschil gemeten tussen boven- en onderlichaam. Daarnaast zijn pijnlijke benen en het snel krijgen van blauwe plekken een teken van lipoedeem.

In week 38 gaan de groepen hydrotherapie weer van start gegaan bij Fitaal De Sportlaan in Drachten. Hydrotherapie is fysiotherapie in extra verwarmd water, waarbij het water gebruikt wordt om bepaalde klachten te verminderen.

Vanaf vrijdag 24 maart houdt sportarts Baukje Wiersma van Sportgeneeskunde Friesland iedere vrijdagochtend van 8.00–9.00u. spreekuur bij Fitaal De Drait (Morra 41)

Heeft u ook steeds meer moeite met de alledaagse klusjes in en rondom het huis?

Peesklachten zijn één van de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Het bestaat uit lokale pijn en/of stijfheid van een pees, zoals de voetzool (pijn onder de voet), achillespees (hielpijn en/of kuitpijn), kniepees (pijn net onder de knieschijf), tenniselleboog of schouderpezen (schouder en/of bovenarm pijn).

Positief nieuws voor mensen met zogenoemde etalagebenen! Vanaf 1 januari 2017 wordt de beste zorg voor deze patiëntengroep – 37 behandelingen bij een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut - vergoed uit de basisverzekering

pluspraktijk2015