Peesklachten zijn één van de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Het bestaat uit lokale pijn en/of stijfheid van een pees, zoals de voetzool (pijn onder de voet), achillespees (hielpijn en/of kuitpijn), kniepees (pijn net onder de knieschijf), tenniselleboog of schouderpezen (schouder en/of bovenarm pijn).

Vaak hebben beginnende peesklachten meerdere oorzaken. Soms zijn er specifieke oorzaken in houding, beweging of belasting die de klachten hebben veroorzaakt of in stand houden. Daarom is het belangrijk om peesklachten altijd goed te laten beoordelen. Naast specifieke peestraining is het inzetten van shockwave therapie een belangrijke sleutel tot succes. Shockwave therapie is een moderne behandelmethode die de kwaliteit van peesweefsel verbetert. Shockwave therapie is wetenschappelijk onderzocht en is bewezen effectief!

Fitaal werkt sinds kort met een innovatieve richtlijn voor Peesklachten, waarin de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en onze jarenlange praktijkervaring zijn gecombineerd. Fitaal is eind vorig jaar gestart met de behandeling van Shockwave. Heb je peesklachten die binnen 2 weken niet zijn verminderd? Vraag dan Fitaal om advies en/of maak een afspraak.

pluspraktijk2015