In week 38 gaan de groepen hydrotherapie weer van start gegaan bij Fitaal De Sportlaan in Drachten. Hydrotherapie is fysiotherapie in extra verwarmd water, waarbij het water gebruikt wordt om bepaalde klachten te verminderen.

Behalve de temperatuur van het water speelt ook de opwaartse druk van het water een belangrijke rol. In het water ervaren mensen een soort van gewichtloosheid, waardoor men als het ware kan ‘zweven’. Op deze manier kunnen spieren en gewrichten welke klachten veroorzaken op een relatief veilige manier worden belast. Hierdoor is hydrotherapie uitermate geschikt voor mensen met gewrichtsartrose, reumatische klachten, neurologische aandoeningen, spierziekten en bijvoorbeeld patiënten die moeten revalideren na een operatie.

‘Mensen met gewrichtsklachten kunnen in het water vaak veel makkelijker bewegen dan op het droge, waardoor ze tijdens de hydrotherapie oefeningen kunnen uitvoeren die tijdens de training in de oefenzaal niet mogelijk zijn.’ Aan het woord is Floor Kruger, fysiotherapeut van Fitaal De Sportlaan. ‘Daarnaast kunnen we door gebruik te maken van verschillende oefenmaterialen het water ook als extra weerstand gebruiken. Op die manier werken we in het water ook aan het verbeteren van de spierkracht.’

Tijdens de hydrotherapielessen wordt er geoefend in kleine groepen, waarbij de individuele doelen altijd centraal staan. De hydrotherapie vindt elke donderdag-ochtend plaats in het therapiebad van zwembad ‘de Welle’. Hydrotherapie wordt door diverse zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed als groepsbehandeling fysiotherapie.

Vanaf donderdag 14 september starten de hydrotherapie trainingen weer. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar in de groepen. Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Fitaal De Sportlaan, tel.nr. 0512 541158.

pluspraktijk2015