In navolging van de Nationale Diabetes Challenge waar Fitaal het afgelopen jaar aan heeft deelgenomen, organiseert de Bas van der Goor stichting ism het Longfonds en de werkgroep Move2improve dit jaar de Nationale COPD Challenge.

Namens Fitaal zal Els van Gammeren als longfysiotherapeut hier actief aan deelnemen. Hieronder volgt wat informatie. In de hal van Fitaal De Sportlaan en in Sparta hangen posters met informatie en op de tafels staan informatiebakjes met flyers over dit onderwerp.

Op 24 april is de informatie avond voor iedereen die belangstelling heeft. Locatie: Het Sportbedrijf Smallingerland , Reidingweg 6, Drachten , aanvang 19.00 uur. Op 15 mei is de eerste wandeltraining op de athletiekbaan Impala aan de Sportlaan 11 om 14.00 uur. Er worden dan inspanningstesten afgenomen om te bepalen of de deelnemers binnen de inclusie criteria vallen. Bij onvoldoende geschiktheid (inspanningsvermogen) kan Fitaal mogelijk een alternatief bieden. Gedurende 20 weken wordt er met de groep deelnemers onder begeleiding van longverpleegkundigen, fysiotherapeuten en/of trainers / coaches van het sportbedrijf een uur per week gewandeld. Aan het eind van deze periode worden er weer inspanningstesten afgenomen en er staat de laatste week een bus klaar voor alle deelnemers met begeleiders om naar Den Haag af te reizen voor de landelijke feestelijke afsluiting. De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op dinsdag van 16.00 - 17.00 uur en zullen in principe starten bij Impala. Voor de variatie kunnen ook andere startlocaties volgen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via https://www.nationalecopdchallenge.nl/copdchallengedrachten/ bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Fitaal) of Jellie Miedema (longverpleegkundige Nij Smellinghe ziekenhuis) of op de informatieavond. Er hebben zich  al meerdere mensen ingeschreven en we hopen natuurlijk op een grote groep deelnemers.

pluspraktijk2015