Beste sporters,

Het is gelukkig bijna zo ver! Op woensdag 1 juli mogen we onze fitness binnen weer openen. Deze heropening gaat wel gepaard met een aantal veranderingen, zodat we verantwoord aan de slag kunnen. Het trainingsrooster is aangepast en er zijn een aantal zaken omtrent de hygiëne die belangrijk zijn. Graag leggen we aan u uit welke maatregelen wij hebben genomen en wat we van u vragen om te doen.

Wat hebben wij gedaan:
- De groepsgrootte is beperkt tot 10 personen (exclusief de begeleider).
- Er zijn gewijzigde trainingstijden, zodat er minder mensen tegelijkertijd in de centrale hal/trap zijn. Hierover bent u inmiddels al geïnformeerd.
- We hanteren een strikte regulering van de trainingstijden, zodat we ons aan het gelimiteerde aantal mensen in de zaal kunnen houden. Een uitzondering op deze regel is de zaterdagochtend groep, omdat er dan minimaal 2 zalen ter beschikking zijn en sporters zich kunnen verspreiden over deze zalen.
- De kleedkamers en douches zijn tot nadere berichtgeving van het RIVM en/of de fitnessbranche nog gesloten
- Wij hebben de gehele accommodatie volledig ingericht op de anderhalve meter maatschappij. Looprichtingen in de zalen staan aangegeven, apparatuur heeft voldoende tussenruimte en in iedere zaal is een verrijdbaar hygiëne station geplaatst voor het schoonmaken van apparatuur na gebruik.
- Wij hanteren, net als bij onze fysiotherapeutische zorg, een strikt hygiëne protocol, waarbij wij doorlopend ventileren en regelmatig openbare ruimtes schoonmaken.
- In de hal van ons pand staat een desinfectie zuil om uw handen te reinigen.

Wat vragen wij aan u:
- Alleen te komen sporten wanneer u geen verschijnselen heeft die mogelijk verband kunnen houden met COVID. Volgt u a.u.b. de landelijke richtlijnen van het RIVM nauwlettend op.
- Bij binnenkomst uw handen te desinfecteren bij onze desinfectie zuil.
- Na elke oefening de gebruikte materialen te desinfecteren met de aanwezige spray en een papieren doekje.
- Altijd twee handdoeken mee te brengen en te gebruiken; één handdoek voor het zweten en de andere om op de apparaten of matjes te plaatsen. Tip: U kunt uw witte langwerpige Fitaal handdoek gebruiken om over de handvaten van de apparaten neer te leggen, scheelt schoonmaakwerk. Indien u een schoon badlaken gebruikt, die het matje volledig bedekt, dan hoeft u het matje niet schoon te maken. Dit zal vooral voor onze Yin Yoga leden gelden.
- Extra kleding mee te nemen of een vestje aan te doen. Door toename van ventileren is het misschien frisser dan u gewend bent.
- De ramen niet meer (deels) te sluiten. Ramen worden alleen bediend door het personeel van Fitaal.
- Uw sportkleding thuis aan te trekken. De kleedkamers zijn alleen geopend voor het ophangen van uw jas en het plaatsen van uw schoenen, waarna u deze ruimte direct weer verlaat. Let er zelf goed op dat u met maximaal 2 personen tegelijk binnen bent in een kleedkamer. U kunt er ook voor kiezen om uw jas niet bij ons naar binnen te nemen, uw schoenen in de hal te wisselen en uw buitenschoenen te plaatsen in het schoenenrek.
- In de 1e week van juli uw eventuele vakantie aan uw begeleider door te geven. Zo kunnen wij groepen optimaal indelen / verspreiden.
- Voor de liefhebbers kan er na de training buiten nog even nagepraat/gedronken worden. Wij zorgen voor een picknicktafel naast de fietsenstalling en een karaf met koud water plus citroenschijfjes. U kunt aan de balie medewerkers vragen om deze karaf tezamen met papieren bekers.
- U tijdig af te melden bij verhindering. Zo krijgt iemand anders namelijk een kans om in te halen. Het afmelden is met de huidige maatregelen en daardoor kleinere groepen nog belangrijker geworden en kan gemakkelijk via de app (of telefonisch).

Uw medewerking voor bovenstaande zaken zouden we erg waarderen. We hopen op deze manier dat alle leden met een veilig gevoel weer bij ons komen sporten. Wij zijn in ieder geval optimistisch over de mogelijkheden en kansen die we op 1 juli van de overheid weer krijgen. Gezien de positieve reacties en de warme contacten in de afgelopen periode, hebben we er alle vertrouwen in dat we dit samen met u kunnen oppakken.

Tenslotte hopen we natuurlijk iedereen te treffen op deze verantwoorde, maar hopelijk ook weer leuke sportuurtjes!

Met sportieve groet,

Team Fitaal

Bijlage: Pdf van dit schrijven

pluspraktijk2015