Op dit moment zijn we ongeveer halverwege de geplande werkzaamheden voor het restylen van onze praktijk aan De Sportlaan. De afgelopen weken heeft u al kunnen merken dat er de nodige werkzaamheden zijn uitgevoerd; de komende weken zal dit intensiever gebeuren. Hiervan kunt u enige hinder ondervinden.

Wij doen er alles aan om deze eventuele ongemakken zoveel mogelijk te beperken.

Wij hopen op uw begrip.

 

De afgelopen weken hebben wij ons achter de schermen voorbereid op de eisen en wijzigingen die de nieuwe wet ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) met zich meebrengt. Inmiddels voldoen wij aan de AVG. Daarom hebben wij onze Privacy Policy, onze Praktijkinformatie 2018 en onze Algemene Voorwaarden gepubliceerd op de website. Eén dezer dagen ontvangt u van ons hierover een informatieve mail.

In de nieuwsbrief deze keer aandacht voor het belang van oefentherapie bij artrose, de nieuwe beweegrichtlijn die vorig jaar door de Gezondheidsraad is uitgebracht en schrijfproblemen bij kinderen.

Verder in dit nummer een interview met de dames van de administratie bij Fitaal.


Wij wensen u veel leesplezier.

In april zullen we weer gaan starten met een nieuwe cursus functionele training voor ouderen. Deze zal plaatsvinden op de donderdagochtend van 10.30-11.30 uur.

Ben je patiënt / lid van Fitaal en heb je altijd al eens willen deelnemen aan een recreatieve loopwedstrijd? Dan is dit bericht voor jou!

Collega Femke Giebels is per november gestart met ‘veld’training/werptraining voor bovenhandse (spel)sporters met een blessure.

Wat is lipoedeem?
Lipoedeem is een vetverdelingsstoornis die regelmatig niet herkend, of onjuist gediagnosticeerd wordt. Kenmerkend voor iemand met lipoedeem zijn de brede heupen met een smalle taille. Gemiddeld wordt twee maten verschil gemeten tussen boven- en onderlichaam. Daarnaast zijn pijnlijke benen en het snel krijgen van blauwe plekken een teken van lipoedeem.

In week 38 gaan de groepen hydrotherapie weer van start gegaan bij Fitaal De Sportlaan in Drachten. Hydrotherapie is fysiotherapie in extra verwarmd water, waarbij het water gebruikt wordt om bepaalde klachten te verminderen.

Vanaf vrijdag 24 maart houdt sportarts Baukje Wiersma van Sportgeneeskunde Friesland iedere vrijdagochtend van 8.00–9.00u. spreekuur bij Fitaal De Drait (Morra 41)

Heeft u ook steeds meer moeite met de alledaagse klusjes in en rondom het huis?

pluspraktijk2015