Wat kan Fitaal voor uw sportvereniging betekenen?

Met een aantal sportverenigingen in Smallingerland heeft Fitaal afspraken gemaakt. Dit varieert van het jaarlijks geven van een presentatie over blessurepreventie aan trainers en verzorgers tot het ondersteunen van sporters in trainingen (hierbij valt te denken aan onder andere kracht- en stabiliteitstraining). Iedere vereniging heeft haar eigen doelstellingen, ambities en budget.

Wat is mogelijk?

  • Iedere vereniging die een overeenkomst met Fitaal aangaat, kan rekenen op een snelle blessurebehandeling. Op werkdagen kan de geblesseerde sporter binnen 24 uur terecht bij een van de (sport)fysiotherapeuten van Fitaal.
  • Fitaal kan bij de vereniging een sportspreekuur houden. Voordeel van dit spreekuur op locatie is de laagdrempeligheid; sporters met een zeurend pijntje – vaak een beginnende blessure – stappen dan wel binnen, terwijl ze het pijntje te licht vinden voor het maken van een afspraak bij de fysiotherapeut.
  • Jonge sporters die op hoog niveau moeten presteren, hebben nog wel eens moeite een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Fitaal biedt begeleiding aan de sporter waarbij ook de trainer en/of de ouders worden betrokken.
  • Fitaal kan sporters extra ondersteuning bieden in trainingen (hierbij valt te denken aan onder andere kracht- en stabiliteitstraining). Deze trainingen vinden plaats bij Fitaal De Sportlaan of bij de sportvereniging zelf.
  • Ook de zogeheten quickscan behoort tot de mogelijkheden. Tijdens een quickscan wordt gekeken naar sport specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld kracht, lenigheid, snelheid en (romp)stabiliteit. Op basis van deze resultaten worden persoonlijke tips, preventieve adviezen of een oefenprogramma gegeven aan de sporter en/of de trainer(s).
  • Tenslotte verzorgt Fitaal ook presentaties, bijvoorbeeld over blessurepreventie, voor trainers, andere kaderleden en sporters van een vereniging.


Onderstaand ziet u in een filmpje de samenwerking tussen de volleybalsters van VC Drachten en Fitaal.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor een vrijblijvend gesprek met een van onze (sport)fysiotherapeuten, dan kunt u ons altijd bellen, telefoon (0512) 54 11 58. Mailen kan ook naar info@fitaal.nl