Wat kan Fitaal Drachten voor uw sportvereniging betekenen?

Met een aantal sportverenigingen in Smallingerland heeft Fitaal Drachten afspraken gemaakt. Dit varieert van het jaarlijks geven van een presentatie over blessurepreventie aan trainers en verzorgers tot het ondersteunen van sporters in trainingen (hierbij valt te denken aan onder andere kracht- en stabiliteitstraining). Iedere vereniging heeft haar eigen doelstellingen, ambities en budget.

Wat is mogelijk?

  • Iedere vereniging die een overeenkomst met Fitaal Drachten aangaat, kan rekenen op een snelle blessurebehandeling. Op werkdagen kan de geblesseerde sporter binnen 24 uur terecht bij een van de (sport)fysiotherapeuten.
  • Fitaal Drachten kan bij de vereniging een sportspreekuur houden. Voordeel van dit spreekuur op locatie is de laagdrempeligheid; sporters met een zeurend pijntje – vaak een beginnende blessure – stappen dan wel binnen, terwijl ze het pijntje te licht vinden voor het maken van een afspraak bij de fysiotherapeut.
  • Jonge sporters die op hoog niveau moeten presteren, hebben nog wel eens moeite een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Fitaal Drachten biedt begeleiding aan de sporter waarbij ook de trainer en/of de ouders worden betrokken.
  • Fitaal Drachten kan sporters extra ondersteuning bieden in trainingen (hierbij valt te denken aan onder andere kracht- en stabiliteitstraining). Deze trainingen vinden plaats bij Fitaal De Sportlaan of bij de sportvereniging zelf.
  • Ook de zogeheten quickscan behoort tot de mogelijkheden. Tijdens een quickscan wordt gekeken naar sport specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld kracht, lenigheid, snelheid en (romp)stabiliteit. Op basis van deze resultaten worden persoonlijke tips, preventieve adviezen of een oefenprogramma gegeven aan de sporter en/of de trainer(s).
  • Tenslotte verzorgt Fitaal Drachten ook presentaties, bijvoorbeeld over blessurepreventie, voor trainers, andere kaderleden en sporters van een vereniging.

Daarnaast biedt Fitaal Drachten ook een sportspreekuur aan. De verenigingen waar een sportspreekuur mee is afgesproken zijn:

Atletiekvereniging Impala
Badminitonclub Drachten
Drachtster Zwem&Polo Club DZ&PC
Fietstoerclub Smallingerland
Gymnastiekvereniging Longa
Hockeyvereniging De Graspiepers
Honk- en Softbal Drachten Diamonds
Korfbalvereniging Drachten
Korfbalvereniging Wêz Handich
Korfbalvereniging T.F.S.
Schaatsvereniging De Kluners
Tennisvereniging De Beampipers
Tennisvereniging DLTC
Voetbalvereniging Drachten: aanmelden via de website
Voetbalvereniging Drachtster Boys: aanmelden via de website
Voetbalvereniging RWF Frieschepalen
Voetbalvereniging Rottevalle

Voetbalvereniging De Sweach
Voetbalvereniging T.F.S.
Volleybalvereniging DWS Wijnjewoude
Volleybalvereniging VC Drachten
Wielervereniging Drachten


Onderstaand ziet u in een filmpje de samenwerking tussen de volleybalsters van VC Drachten en Fitaal Drachten.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor een vrijblijvend gesprek met een van onze (sport)fysiotherapeuten, dan kunt u ons altijd bellen, telefoon (0512) 54 11 58. Mailen kan ook naar info@fitaal.nl