Optimale medische begeleiding van sporters
Verschillende sportverenigingen in Smallingerland zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Fitaal. Deze verenigingen hebben de garantie dat een geblesseerde speler binnen 24 uur, meestal dezelfde dag nog, door een van de fysiotherapeuten van Fitaal gezien wordt. Voor Fitaal is de doelstelling van het samenwerkingsverband helder: het realiseren van een optimale medische begeleiding van sporters.

Op maandagavond (vanaf 18.00 u.) kunnen sporters gebruik maken van het sportspreekuur. Bij een blessure die in het weekend is ontstaan, kan de sporter maandagavond meteen terecht bij een van de (sport)fysiotherapeuten van Fitaal voor een eerste screening. In ongeveer vijftien minuten zal de (sport)fysiotherapeut een eerste screening van de sportblessure uitvoeren. Op basis hiervan volgt een advies over een mogelijke vervolgbehandeling van de blessure. Het komt natuurlijk ook voor dat een blessure dusdanig ernstig is dat de (sport)fysiotherapeut de sporter doorverwijst naar de huisarts of sportarts.
In overleg met de sporter wordt soms een terugkoppeling gegeven aan de sportverzorger of trainer. Vooral bij revalidatie na een blessure is het belangrijk dat de trainingsbelasting verantwoord wordt uitgevoerd.

Aanmelden
Om iedere sporter voldoende aandacht te kunnen geven, is het van belang vooraf te weten wie er komt en met wat voor soort blessure. Aanmelden kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op maandag ontvangt de sporter een mail terug waarin wordt aangegeven hoe laat en bij wie hij/zij die avond bij Fitaal De Sportlaan terecht kan.
Jeugdleden t/m 15 jaar dienen een begeleider mee te nemen naar het sportspreekuur. Dit kan een ouder of verzorger zijn maar een trainer of leider is ook prima.  

Aangesloten verenigingen
De verenigingen waar een sportspreekuur mee is afgesproken zijn:

AcroAcademy Noord Nederland
Adonis Acrogym
Atletiekvereniging Impala
Badminitonclub Drachten
Drachtster Zwem&Polo Club DZ&PC
Gymnastiekvereniging Longa
Hockeyvereniging De Graspiepers
Honk- en Softbal Drachten Diamonds
Korfbalvereniging Drachten
Korfbalvereniging Wêz Handich
Korfbalvereniging T.F.S.
Schaatsvereniging De Kluners
Sportvereniging Donkerbroek
Tennisvereniging De Beampipers
Tennisvereniging DLTC
Voetbalvereniging Drachten
Voetbalvereniging Drachtster Boys: aanmelden via de website
Voetbalvereniging ONB
Voetbalvereniging ODV
Voetbalvereniging RWF Frieschepalen
Voetbalvereniging Rottevalle
Voetbalvereniging De Sweach
Voetbalvereniging T.F.S.
Voetbalvereniging SC Boornbergum '80
Volleybalvereniging VC Drachten
Wielervereniging Drachten

Aanmelden voor het sportspreekuur kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

pluspraktijk2015