Sportspreekuur: optimale medische begeleiding van sporters

Verschillende sportverenigingen in Smallingerland zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Fitaal Drachten. Deze verenigingen hebben de garantie dat een geblesseerde speler op werkdagen binnen 24 uur en meestal dezelfde dag nog, door een van de (sport)fysiotherapeuten gezien wordt. Voor Fitaal Drachten is de doelstelling van het samenwerkingsverband helder: het realiseren van een optimale medische begeleiding van sporters.

Hoe ziet het sportspreekuur eruit?

In ongeveer vijftien minuten zal de (sport)fysiotherapeut een eerste screening van de sportblessure uitvoeren. Op basis hiervan volgt een advies over een mogelijke vervolgbehandeling van de blessure. Het komt natuurlijk ook voor dat een blessure dusdanig ernstig is dat de (sport)fysiotherapeut de sporter adviseert een afspraak te maken bij de huisarts . 
In overleg met de sporter, en afhankelijk van de ernst van de blessure, wordt soms een terugkoppeling gegeven aan de sportverzorger of trainer. Vooral bij revalidatie na een blessure is het belangrijk dat de trainingsbelasting verantwoord wordt uitgevoerd. 

Aanmelden via sportspreekuur@fitaal.nl

Het sportspreekuur is gratis voor alle leden van aangesloten verenigingen. Om iedere sporter voldoende aandacht te kunnen geven, is het van belang vooraf te weten wie er komt en met wat voor soort blessure. Aanmelden kan per mail naar sportspreekuur@fitaal.nl waarin de blessure vermeld wordt. Laat in de mail ook een telefoonnummer achter zodat u – mocht het nodig zijn – gebeld kunt worden.
De sporter ontvangt een mail terug waarin wordt aangegeven hoe laat, op welke dag, welke locatie en bij wie hij/zij terecht kan. Jeugdleden t/m 15 jaar dienen een begeleider mee te nemen naar het sportspreekuur. Dit kan een ouder of verzorger zijn maar een trainer of leider is ook prima.  

Aangesloten verenigingen

De verenigingen waar een sportspreekuur mee is afgesproken zijn:

Atletiekvereniging Impala
Badminitonclub Drachten
Drachtster Zwem&Polo Club DZ&PC
Fietstoerclub Smallingerland
Gymnastiekvereniging Longa
Hockeyvereniging De Graspiepers
Honk- en Softbal Drachten Diamonds
Korfbalvereniging Drachten
Korfbalvereniging Wêz Handich
Korfbalvereniging T.F.S.
Schaatsvereniging De Kluners
Tennisvereniging De Beampipers
Tennisvereniging DLTC
Voetbalvereniging Drachten: aanmelden via de website
Voetbalvereniging Drachtster Boys: aanmelden via de website
Voetbalvereniging RWF Frieschepalen
Voetbalvereniging Rottevalle
Voetbalvereniging De Sweach
Voetbalvereniging T.F.S.
Volleybalvereniging DWS Wijnjewoude
Volleybalvereniging VC Drachten
Wielervereniging Drachten