Yin Yoga Specifiek, start 15 september

Na lange tijd start er vanaf 8 september weer een cursus Yin Yoga Specifiek. Ditmaal gericht op ‘wervelkolom’ in plaats van ‘lage rug’ of ‘nek-schouder’, gezien de lange tijd dat de Yin Yoga Specifiek ivm Corona niet door kon gaan. De cursusduur is 7 weken.

Wat is Yin Yoga specifiek?
Dit is de Yin Yoga vorm met de meest ‘fysieke insteek’, waarbij via Yin Yoga houdingen aandacht gegeven wordt aan de wervelkolom. Een Yin Yoga houding wordt meerdere minuten aangehouden (vaak 3 minuten), waardoor bindweefsel in het lichaam langdurig gerekt wordt. Belangrijk doel is om in de houding juist los te laten in plaats van hard te werken. Het is een mooie manier om te mobiliseren, in de brede zin van het woord.

Voor wie is dit geschikt?
Voor patiënten (of leden) met bijvoorbeeld langdurige wervelkolom klachten of recidiverende WK klachten (lage rug, nek-schouder). Voor patiënten die spanning ervaren, moeite hebben met rust nemen, erg stijf zijn (letterlijk gespannen), of overusers met WK klachten (denk aan sporters of harde werkers, die te vaak in het rood zitten / altijd maar door trainen / eenzijdig trainen, etc). Mocht je vragen hebben of Yin Yoga voor iemand geschikt is, dan kun je dit altijd samen bespreken met Femke.

Praktische informatie
Vanaf 15 september 19.00-20.00, 7 weken. Max 10 deelnemers, er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar. Kosten 80,50.
Wil je meedoen, bel of mail naar 0512 – 541158/fitness@fitaal.nl